Opdrachten

In een gesprek met u wil ik graag horen wat u in gedachten hebt. Misschien wilt u meerdere personen laten portretteren, of kiest u voor een uitgewerkte achtergrond. Een portret van uw dier kan ook een optie zijn.

Een portret maak ik op basis van poseren (eventueel in combinatie van een foto). Alleen op basis van een foto is ook mogelijk (bijv. een pasgeborene (geboortekaartje), en portret van een jong kind, een overledene, als het gaat om een verrassing voor de geportretteerde of de reisafstand om te poseren is groot).

Gedurende de ontstaansfase spreken we met elkaar een moment af waarop u kunt komen kijken hoe het gaat worden. U kunt dan tevens eventuele aanpassingen voorstellen.
Afhankelijk van het materiaal en de soort opdracht (wel/geen uitgewerkte achtergrond) kan het proces een aantal weken tot maanden duren. Vooral bij gebruik van olieverf moet regelmatig droogtijd ingelast worden voordat een volgende laag aangebracht kan worden. Hierdoor kan het totale proces enkele maanden in beslag nemen. Vervolgens is een droogtijd nodig voor een vernislaag aangebracht kan worden.

Afhankelijk van uw opdracht komen we met elkaar een prijs overeen.
Deze opdracht zal ik vervolgens vastleggen in een overeenkomst. Bij een opdracht verzoek ik u om een voorschot van 25% van het overeengekomen bedrag. Wanneer het portret aan uw wensen voldoet betaalt u de rest bij levering. U hebt geen afname verplichting, de aanbetaling zal echter niet worden terugbetaald en het schilderij blijft in dat geval eigendom van de maker.
Ik woon en werk in Leeuwarden, eventuele reiskosten zijn voor rekening van de opdrachtgever.

PRIJSINDICATIE voor een portretopdracht
Portrettekening vanaf €395,-; portret in olieverf vanaf €795,- inclusief (9%) BTW, exclusief lijst en gebaseerd op portret kop/schouder met een eenvoudige (neutrale) achtergrond en klein formaat (± 30x40cm). Bij een dubbel portret geldt een meerprijs van 75%. Indien u meerdere portretten tegelijk bestelt (bijv. kinderen) dan zal ik de prijs hierop aanpassen.

Voor vragen hierover of een vrijblijvende offerte, kunt u met mij contact opnemen: info@dollyleemans.nl