Dolly Leemans

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de AKI (kunstacademie) te Enschede van 1971 tot 1978 en gedurende de periode 1977-1979 tevens aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Na enkele jaren als decor-en kostuumontwerper gewerkt te hebben voor tv- en theaterproducties ben ik mij sinds 1997 gaan toeleggen op het schilderen en tekenen van portretten (in opdracht en naar model). De afgelopen jaren heb ik tevens diverse masterclasses portret- en modelschilderen gevolgd aan de Wackersacademie in Amsterdam. 

De afgelopen jaren is het vooral de zee en het landschap dat mij inspireert. Vaak ‘en plein air’ geschilderd, wat het een extra dimensie geeft. De omgeving verandert voortdurend, vooral aan zee, en het dwingt je tot snelle keuzes. De sfeer die ik ervaar wil ik overdragen op m’n doek.
Meestal heb ik een beeld voor ogen waar ik naartoe wil, maar soms lijkt het proces een eigen weg te gaan. Voor mij is ieder schilderij dat ik maak een reis waarvan ik niet weet waar die gaat uitkomen.

Aanmelden nieuwsbrief: link